تقویم آموزشی نیم سال اول 1403 در سایت قرار گرفت. جهت مشاهده سریع کلیک کنید و یا به بخش تقویم های آموزشی مراجعه کنید.

ادامه روند گرمایش جهانی و خلیج فارس غیر قابل سکونت

روند گرمایش هوای جهانی قطعا زندگی هر انسانی رو با چالش های متعدد رو به رو خواهد کرد و یکی از این چالش ها از بین رفتن امکان سکونت برای برخی مناطق هست . واشنگتن پست در گزارشی با اشاره به ثبت دماهای فوق‌العاده بالا در منطقه خلیج فارس، پیش‌بینی کرده است که این ناحیه غیرقابل سکونت می‌شود.

 

با رسیدن دمای آب دریا به 30 درجه سلسیوس، منطقه خلیج فارس با وجود دما و رطوبت بسیار بالای خود به محیطی تبدیل شده است که زندگی در آن کم‌کم غیرقابل تحمل می‌شود. شاخص دما در سواحل این منطقه در ایران ظاهراً در روز سه‌شنبه هفته گذشته به حدود 70 درجه سلسیوس رسیده بود که انسان‌ها نمی‌توانند برای مدت طولانی در آن دوام بیاورند.

 

به گزارش واشنگتن پست، شاخص دما در هفته‌های گذشته در منطقه خلیج فارس به دفعات از 60 درجه سلسیوس عبور کرده است. در شهرهای پرجمعیتی نظیر ابوظبی در امارات و شهر کویت در کشور کویت، شاخص‌های دما در ساعات شب به 37.8 تا 48.9 درجه سلسیوس کاهش پیدا می‌کند. اما ظاهراً در روز سه‌شنبه هفته پیش دمای جزیره قشم در تقاطع خلیج فارس و دریای عمان به 70 درجه سلسیوس رسیده بود. این نشریه می‌گوید همین منطقه در ماه ژوئیه دمای 73.9 درجه‌ای را ثبت کرده بود.

در همین روز، دمای عسلویه که هاب نفتی و انرژی ایران به‌حساب می‌آید، به 63.3 درجه رسیده بود و در روز چهارشنبه تا 64.4 درجه سلسیوس بالا رفت. عسلویه ظاهراً در روز 14 مردادماه با 67.2 درجه به بالاترین دمای خود رسیده بود. میانگین حداقل دما در همین بازه زمانی 41.7 درجه بوده است.

 

 

 

گرمای شدید در این منطقه از دیرباز یک اتفاق طبیعی بوده، اما شرایط اخیراً بدتر شده است. دمای آب خلیج فارس در روزهای اخیر به 36.4 درجه سلسیوس رسیده که بالاترین دما در این موقع از سال در 20 سال اخیر است.

واشنگتن پست می‌گوید دمای هوای استان خوزستان به‌تازگی از 52 درجه سلسیوس فراتر رفته و شهر اهواز نیز دمای بالغ بر 51 درجه را پشت‌سر گذاشته است. این شهر در سال 1396 رکورد دمای 54 درجه را در آسیا شکسته بود.

 

 

آب‌های خلیج فارس هم ظاهراً سطح رطوبت مناطق نزدیک به دریا را تشدید کرده‌اند. نقطه شبنم در زمین‌های مجاور دریا به‌صورت مدام در حدود 32.2 تا 35 درجه سلسیوس بوده است. واشنگتن پست می‌گوید این نقطه با رسیدن به بالاتر از 21.1 سلسیوس در ایالات‌متحده، بیش‌ازحد مرطوب تلقی می‌شود.

این نشریه باور دارد که تشدید حرارت از سمت صحراهای اطراف و رطوبت خارق‌العاده خلیج فارس باعث شده است تا این منطقه از نظر گرما به نقطه‌ای منحصربه‌فرد در کره زمین تبدیل شود. واشنگتن پست با توجه به گرمایش جهانی پیش‌بینی کرده است که نواحی اطراف خلیج فارس به‌مرور غیرقابل سکونت شود.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.